Компанията SK Hynix, която е един от най-големите южнокорейски производители

...
Компанията SK Hynix, която е един от най-големите южнокорейски производители
Коментари Харесай

SK Hynix е готова да започне доставките на GDDR6 памет

Компанията SK Hynix , която е един от най-големите южнокорейски производители на DRAM и NAND памети, разгласява своя продуктов азбучник, където афишира предварителните продажби на GDDR6 памети . Тоест, производителите на видеокарти могат още в този момент стартират да закупуват новите графични памети за видеокартите от последващо потомство и осезателно да подобрят продуктивността и успеваемостта на графичните карти, спрямо GDDR5 памети.

Асортиментът GDDR6 памети на SK Hynix включва два чипа с потенциал 8 Gb (1 GB), обозначени като H56C8H24MJR-S2C и H56C8H24MJR-S0C. И двата разновидността на новата памет могат да работят с напрежения 1,35 или 1,25 V. Първият модел обезпечава пропускателна дарба до 14 или 12 GB/s, а вторият – до 12 или 10 GB/s на линия, според от захранващото напрежение.



Всъщност, сходни са параметрите по отношение на бързодействието на GDDR5X чиповете на американската корпорация Micron Technology, познати от видеокартите GeForce GTX 1080, GTX 1080 Ti и Titan Xp. Но за разлика от тях, с GDDR6 чиповете ще се занимават няколко крупни производителя по едно и също време, което ще е от изгода за всички участници в пазара.

Неотдавна и Samsung разгласи, че започва всеобщото произвеждане на GDDR6 памети, които са с малко по-добри параметри от паметите на SK Hynix.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР