Компанията ще реализира голяма инвестиция в страната ни - над

...
Компанията ще реализира голяма инвестиция в страната ни - над
Коментари Харесай

Белгийски гигант идва в България, проучва Бургас за нов завод

Компанията ще осъществя огромна инвестиция в страната ни - над 1 милиарда лв.

Белгийски колос изследва Бургас за построяването на цех за произвеждане на енергийни технологии за автомобилната промишленост. Това излиза наяве от известие на Министерски съвет. От прессекретариата на премиера акад. Николай Денков оповестяват, че през днешния ден по обяд той ще се срещне с представители на компанията, която има желание да осъществя огромна инвестиция в фабрики в Бургас, Стара Загора и Пловдив.

В срещата ще вземат участие още министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, министърът на финансите Асен Василев и министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, а след нея ще се организира конференция. Тогава ще станат ясни и спомагателни детайлности за огромната инвестиция. 

" Днес ще подпишем капиталово желание за още над 1 милиарда лева с белгийска компания. Утре на съвещанието на Министерския съвет имаме няколко решения, които още веднъж са за огромни вложения за още близо 1 милиарда лева Инвеститорите идват и една от аргументите е, тъй като те виждат, че в България има стабилизиране на политическата обстановка ", уточни министър председателят преди минути.

" Не мога да се съглася, че безработицата е висока. България има една от най-ниските безработици. Ние имаме различен проблем - за доста вложители е проблем намирането на фрагменти. Имаме Северна България, където безработицата е висока, само че опитваме да насочим вложителите натам. Нека дам образец със злощастната покана, с която стартира търсенето на вложители за Стара Загора. В началото имаше съмнения каква тъкмо е тази покана, дали някой ще бъде облагодетелстват, мисля, че към този момент се обясни, че е индикативно. Сега имаме подадени поръчки за над 11 милиарда лева за вложения в района единствено в идващите няколко години и приказваме за над 10 хиляди работни места. Проблемът на България не е, че има безработица, а че не оползотворяваме това предпочитание на вложителите ", добави той.

Флагман.бг ще предава онлайн след 14:30 часа!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР