Компанията се движи в правилната посока, заяви Ролф Мартин Шмиц,

...
Компанията се движи в правилната посока, заяви Ролф Мартин Шмиц,
Коментари Харесай

RWE разпределя над 500 млн. евро еднократен дивидент

" Компанията се движи в вярната посока ", съобщи Ролф Мартин Шмиц, изпълнителният шеф на RWE.

© Thilo Schmuelgen

RWE AG (до 1990 година: Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG) е немска компания, снабдител на комунални услуги, с централа в Есен, Северен Рейн-Вестфалия. Чрез своите разнообразни дъщерни сдружения тя доставя електрическа енергия на повече от 20 млн. клиенти и газ на 10 млн. клиенти, основно в Европа. Това прави RWE втория по величина производител на електрическа енергия в Германия след EON.През 2016г. RWE основа Innogy, поделение на комуналната компания, в което бяха съсредоточени всички бизнеси, свързани с възобновимите енерийни източници. Innogy беше листната на борсата през октомври, а RWE, за която остана обичайна енергетика, сега има 74% в новата компания. Още по тематиката
Германия върна на енергийната компания 2.85 милиарда евро поради противоконституционен налог
9 авг 2017
Централата регистрира рекордни доходи от 96 млн. лева през юли
7 авг 2017
Тя ще бъде издигната от консорциум от 17 компании
7 авг 2017
Според сдружението това се дължи на спада на потреблението на контролирания пазар и нарастването на закупените количества от ВЕИ
3 авг 2017
Една от водещите немски комунални компании - RWE, ще изплати еднократен дял от 1 евро на акция или общо 575 млн. евро, откакто й бяха възобновени налози за 1.7 милиарда евро от държавното управление, оповестява Financial Times. Плановете на компанията да разпредели спомагателни средства към вложителите бяха оповестени дружно с финансовите резултати за първото полугодие, които демонстрират положително показване за интервала.

Държавата възвръща 6.3 милиарда евро

Големите снабдители на комунални услуги като RWE и EON бяха съществено наранени от прелюдия през 2010 година налог, който изискваше заплащането на 145 евро такса за всеки грам от горивните пръти, ситуирани в нуклеарните реактори, благосъстоятелност на фирмите. Благодарение на това 6.3 милиарда евро постъпиха в държавния бюджет за интервала от 2011 година до 2016 година, 1.7 милиарда евро, от които платени от RWE. През юни обаче Германският парламентарен съд реши, че налагането на на сходен налог не влиза в пълномощията на Народното събрание и го разгласи за недействителен, а платените средства трябваше да бъдат възобновени от фирмите.

Марк Кребер, основен финансов шеф на RWE, заяви, че с изключение на общоприетият дял от 0.5 евро на акция, компанията ще изплати специфичен еднократен дял от 1 евро на акция или общо 575 млн. евро. Останалата част от възобновените средства, изясни Кребер, към този момент са употребявани за редуциране на чистия дълг на компанията с 1.2 милиарда евро до 21.5 милиарда евро.

Добро показване за интервала

Печалбата преди отчитането на налозите, лихви и амортизации (EBITDA) на RWE е достигнала 3.2 милиарда евро за първото полугодие в съпоставяне със 3 милиарда евро година по-рано. Благодарение на това от компанията затвърдиха упованията си, че приходите на RWE за 2017 година ще бъдат в диапазона сред 5.4 и 5.7 милиарда евро, уточнявайки обаче, че ще бъдат близо до горната граница. Коригираната чиста облага на компанията, която изключва въздействието на еднократните резултати и надлежно е един от значимите индикатори за напредък, е повишена с 35% до 809 млн. евро за първото полугодие, спрямо 598 млн. евро за интервала от януари до юни 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР