Компанията от отбранителната индустрия International Armored Group (IAG) днес започва

...
Компанията от отбранителната индустрия International Armored Group (IAG) днес започва
Коментари Харесай

Първа копка на завод за бронирани машини край Бургас

Компанията от отбранителната промишленост International Armored Group (IAG) през днешния ден стартира построяването на индустриална база за бронирани коли в България. " Първа копка " на новата база край Бургас ще бъде направена през днешния ден по обяд от притежателя на международния производител IAG - доктор Антон Стефов. Инвестицията е за над 20 млн. лв.. Сглобяването на първите машини би трябвало да стартира след година и половина.

На място ще бъде показана и тестовата бронирана машина RILA 4x4, част от индустриалната линия на компанията.

Международната компания възнамерява построяването на няколко завода в България. Първият от тях ще бъде издигнат в Бургас. Защо, изяснява притежателят на компанията Антон Стефов пред БНР. По думите му,  " Бургас е доста комфортно място, защото е на морето, а множеството от тези машини, защото са военни, се транспортират по вода и това освен облекчава превоза, поевтинява го, става доста комфортен, бърз и просто е доста положително като локация. "

Над 160 са моделите, които предлага за произвеждане компанията. Сред тях са инкасо коли, бойни машини, както и коли за персонална отбрана. В момента компанията взе участие в социална поръчка за производството на бойни машини за българската войска:

" В момента работим дружно с други български компании за идния контракт за 8x8 машини за армията. Подали сме документите и се надяваме като единствен български производител да участваме в тази разработка ", показва Стефов.

Първият стадий на плана планува построяването на постройките и инфраструктурата на завода, както и закупуването на машини и компютърни стратегии, а вторият планува усвояването на ноу хау.

Завършването на завода ще сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен стандарт на НАТО на територията на България. В ход е разработка и на серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди, с присъединяване на водещи български компании сътрудници на IAG. Новите разработки също ще бъдат създавани в България.
 International Armored Group стартира да строи край Бургас най-големия си цех
Производител на бронирани машини стартира да строи край Бургас най-големия си цех

Компанията ще създава там модела РИЛА 8х8, ще бъдат разкрити стотици работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР