Компанията Opel разкри първи подробности за следващото поколение на хечбека

...
Компанията Opel разкри първи подробности за следващото поколение на хечбека
Коментари Харесай

Новият Opel Corsa ще тежи под един тон

Компанията Opel разкри първи детайлности за идващото потомство на хечбека си Corsa. Според представител на марката, автомобилът ще тежи със 108 кг по-малко от предшественика си, което значи тежестта от под 1 звук.

Новата Corsa ще резервира дължината си - 4060 мм, като в най-леката си трансформация ще има тегло от 980 кг. Това е постигнало с помощта на новата каросерия, тежаща с 40 кг. по-малко от сегашната. Капакът от алуминий смъква още 2,4 кг, а предните и задните седалки - надлежно 5,5 и 4,5 кг. Изцяло алуминиевите мотори снижават масата с 15 кг., сходна роля играе и новата шумоизолация на автомобила.



Вече е известно, че новата Corsa е построена на модулната платформа CMP (Common Modular Platform), създадена от френската група PSA Peugeot Citroen, която през 2017 година стана притежател на немския производител Opel. Всъщност, точно продажбата на компанията стана причина за забавянето на модела, който беше подготвен. След идването на французите обаче се наложи той да бъде създаден напълно отначало.

За 6-ото потомство на известния хечбек са планувани бензинови и дизелови мотори, а след тях ще се появи и напълно електрическа трансформация. Премиерата на новата Corsa ще е в края на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР