Компанията Opel още преди месец показа новото поколение на хечбека

...
Компанията Opel още преди месец показа новото поколение на хечбека
Коментари Харесай

Opel разкри двигателите на новата Corsa

Компанията Opel още преди месец сподели новото потомство на хечбека Corsa, само че единствено в електрическия му вид. Сега немският производител разкри и моторите, които ще получи известният модел при излизането си на пазарите. Продажбите на автомобила на европейския пазар започват на 1 юли.



Новата Corsa е издигната на модулната платформа CMP (Common Modular Platform) на концерна PSA, като надлежно разделя гамата си задвижващи елементи с Peugeot 208. Хечбекът е пораснал на габарити, като е с 36 мм по-дълъг, само че с 48 мм по-нисък от своя предходник. При промяната на поколенията отпада версията с 3 порти и по този начин моделъг ще се предлага единствено с 5.

Базовият мотор за новата Corsa е 3-цилиндров атмосферен с обе 1,2 литра и мощ 75 к.с. Същият мотор се предлага и с турбо, като тогава ще развива 100 или 130 к.с. Дизелът е единствено един - 1,5-литров със 102 к.с. Скоростните кутии са 5-и или 6-степенни механични, както и автомат с 8 предавки, който ще е наличен единствено за версиите с турбомотор.



Електрическият вид - Corsa-e, разчита на електомотор със 100-киловата мощ (136 к.с. и 260 Нм въртящ момент), който се комбинира с батерия с потенциал 50 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане съгласно цикъла WLTP е 330 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР