Компанията на Илон Мъск - Tesla, е на път да

...
Компанията на Илон Мъск - Tesla, е на път да
Коментари Харесай

Tesla изтегля рекорден брой дефектни коли

Компанията на Илон Мъск - Tesla, е на път да се причисли към дългия лист с автомобилни производители, подхванали огромна сервизна акция в последните години.

Американската компания се готви да изтегли 123 000 екземпляра от електрическия седан Model S, поради недостатък. Всички наранени коли са създадени в интервала до края на 2016 година

Според информация на CNN, крайната мярка е подхваната, откакто механици на Tesla са разкрили, че при избрани условия един от болтовете, държащи основен съставен елемент от кормилната уредба на колата, може да корозира и да се скъса, което пък от своя страна може да компрометира сигурността на водача и пасажерите.

От компанията въпреки всичко прецизират, че даже това да се случи, водачът няма да изгуби надзор над автомобила. Въпреки това е по-хубаво съставният елемент да бъде заменен.

Съвсем естествено, най-застрашени са колите, употребявани в по-влажни и студени региони, където е доста по-вероятно болтът да ръждяса съществено. От Tesla твърдят, че досега няма известни произшествия, свързани с този малък недостатък, само че вероятно разхлабване или даже разкъсване на болта можело да докара до затруднено ръководство на автомобила при ниска скорост.

Като при всяка друга сходна акция, всеки притежател на обиден автомобил ще получи опция да запише комфортен за него час в сервиз на компанията, с цел да бъде отхвърлен казусът в автомобила му гратис. Всички наранени коли са създадени преди април 2016 година, което на процедура значи цялото първо потомство.

Моделът Tesla Model S бе показан за пръв път през 2012 година, като втори модел в гамата на компанията дружно с Roadster. Model S бързо се трансформира в шлагер на пазара, където нямаше никаква конкуренция в сегмента на красивите и високопроизводителни електрически автомобили.

Първоначално Model S бе оборудван с литиево-йонна батерия с потенциал 85 кВч, осигуряваща оптимален пробег с едно зареждане от 426 км. Последното бързо трансформира машината в електрическия автомобил с максимален пробег с едно зареждане в света.

През 2016 година Model S получи фейслифт от дребни промени по външния тип, в допълнение съоръжение и ново зарядно с мощ 48 ампера. Максималният пробег също бе усъвършенстван - до 539 км. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР