Компанията на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп и нейният

...
Компанията на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп и нейният
Коментари Харесай

Обвиниха организацията на Тръмп и финансовия ѝ директор в данъчни измами

Компанията на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и нейният основен финансов шеф Алън Уайселбърг са упрекнати в следствие за хипотетични данъчни закононарушения, оповестяват американските медии.

73-годишният началник на организацията се съобщи на управляващите в Ню Йорк тази заран, преди да бъдат разкрити незнайни до момента доказателства, уличаващи го във финансови закононарушения.

" Г-н Уайселбърг е почтен и ще се бори в съда с тези обвинявания ", обявиха неговите юристи.

Не се чака Доналд Тръмп да бъде забъркан персонално в тази ситуация, а Ню Йорк към този момент прекъсна бизнес връзките си с президента.

Организацията на Тръмп е фамилен холдинг, който има хотели, голф клубове и други парцели. Всяко наказателно обвиняване, повдигнато против нея, би било началото на дълготрайни следствия за хипотетична машинация както от окръжния прокурор на Манхатън, по този начин и от държавния прокурор.

Разследването е концентрирано върху изказвания, че Уайселбърг и други шефове на компании са получавали компенсации като наеми за жилища или наети коли, без да ги регистрират вярно в данъчните си заявления.

Г-н Тръмп и неговите съдружници обявиха, че следствията са политически стимулирани.

В изказване организацията съобщи, че господин Ванс употребява Уайселбърг, който работи за бизнеса на Тръмп от близо 50 години, " като пионка в опит да навреди на някогашния президент ".

" Това не е справедливост; това е политика ", споделиха от компанията.

Ако компанията бъде приета за отговорна обаче, някои бизнес сътрудници може да сложат край в връзките си с организацията и компанията може да бъде санкционирана.

Даниел Голдман, който беше водещ юрист в Камарата на представителите на Съединени американски щати за първия импийчмънт на господин Тръмп през 2019 година, написа в Туитър, че обвиняването може да подтикне кредиторите да изтеглят парите си и да доведат организацията на Тръмп до банкрут.

Разследванията ще вземат поради и осем години от персоналните и корпоративни данъчни заявления на Доналд Тръмп, получени от прокурорите след дълга правосъдна борба, завършила във Върховния съд през февруари.

Тръмп, който наследи пари от татко си и продължи да се занимава с недвижими парцели, е първият президент след Джералд Форд през 70-те години, който не е разгласил данъчните си заявления.

Въпреки че е изправен пред редица следствия, някогашният президент отхвърли да е направил непозволени дейности персонално или в бизнеса си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР