Компанията Мета“, собственик на Фейсбук създава специален екип, който ще

...
Компанията Мета“, собственик на Фейсбук създава специален екип, който ще
Коментари Харесай

Преди евроизборите: „Мета“ създава специален екип, който ще се бори с дезинформацията във Фейсбук

Компанията „ Мета “, притежател на Facebook основава специфичен екип, който ще се бори с дезинформацията в обществената мрежа по време на идните европейски избори, предава Ройтерс.

Едно от главните терзания е обвързвано с бързото развиване на приложения за изкуствен интелект (ИИ), които основават „ дийпфейк “ видео съдържане, целящо заблуждение на потребителите.

Езиковият модел е изцяло отворен с позволителен лиценз и ще може да се употребява свободно

Изборите за Европейски парламент ще се проведат сред 6 и 9 юни. Неговите 705 представители, дружно с държавните управления на Европейски Съюз, одобряват нови политики и закони на съюза.

„ С наближаването на изборите ще активираме Изборния действен център, с цел да идентифицираме евентуални закани и да въведем смекчаващи ограничения в действително време “, сподели Марко Панчини, началник на европейските въпроси на „ Мета “.

Певицата е една от многото известни персони, станали жертва на технологиите

Той добави, че специалистите от няколко екипа на компанията ще се съсредоточат върху битката с дезинформацията, оправянето с интервенциите за въздействие и противодействието на рисковете, свързани със злоупотребата с генеративен ИИ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР