Компанията Lockheed Martin съобщи, че в момента 7 български самолета

...
Компанията Lockheed Martin съобщи, че в момента 7 български самолета
Коментари Харесай

Lockheed Martin: 7 български изтребители F-16 са в процес на производство

Компанията Lockheed Martin заяви, че сега 7 български самолета F-16 са в разнообразни стадии на произвеждане, а встъпителният полет на първия български F-16 Block 70 е плануван за по-късно през тази година.

Орландо Санчес, вицепрезидент и общоприет управител на Интегрираната група за изтребители в Lockheed Martin, съобщи: " България се снабдява с потвърдена, най-съвременна система за изтребители, която ще обезпечи десетилетия наред качества за сигурност през 21 век и оперативна съгласуемост с НАТО. Гордеем се, че най-модерният F-16, създаван в миналото, ще подкрепи националната сигурност на България. "

Българският министър на защитата Тодор Тагарев, българският дипломат Георги Панайотов и началникът на защитата на България адмирал Емил Ефтимов посетиха индустриалната база на компанията в Грийнвил, с цел да се срещнат с напредъка в производството на бъдещия ни флот от изтребители.

„ Българското общество чака с огромно неспокойствие F-16 Block 70. За нас това е голям план и съществено изпитание за повишение на качествата на въоръжените ни сили. “ - означи министър Тагарев по време на срещата.

България ще бъде втората европейска страна, която ще получи F-16 Block 70. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР