Компанията L`Oreal разтрогна договора си с цветнокожата транссексуална манекенка Монро

...
Компанията L`Oreal разтрогна договора си с цветнокожата транссексуална манекенка Монро
Коментари Харесай

Транссексуална манекенка уволнена заради расистки изказвания за белите

Компанията L`Oreal разтрогна контракта си с цветнокожата транссексуална манекенка Монро Бъргдорф за расистки изявления по адреси на бели, оповестиха представители на световноизвестната марка в Twitter.
" L`Oreal поддържа многообразието. Коментарите на Бъргдорф не дават отговор на полезностите на компанията и взехме решение да прекратим съдействието си с нея ", се споделя в известието, представено от БГНЕС.
Бъргдорф реагира на известието във Фейсбук и уточни, че компанията изисква от манекенките, участващи в промокампания, отдадена на многообразието в обществото, " единствено да седят и да се усмихват " и да мълчат за това, че първопричината за дефицита на разнообразие в действителност е расизмът. В умозаключение Бъргдорф прикани за протест на L`Oreal.
По-рано английски медии оповестиха, че Бъргдорф си е разрешила расистки изявления по адрес на белокожи във Фейсбук. Тя написа пост, в който споделя, че огромна част от бялото население на планетата не осъзнава или не признава, че съществуването на бялата раса се гради върху гибелта на хора с различен цвят на кожата и е пропито от расизъм. По-късно моделът отстрани известието, а на страницата ѝ се появи нов пост, в който тя написа, че публицистите са извадили изявлението ѝ от подтекста.
Бъргдорф съобщи, че не упреква никого персонално, само че всички бели като общественост са отговорни за създалата се обстановка, тъй като системата предизвиква дискриминирането от епохи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР