Компанията класира най-добрите европейски страни за пенсионери, съобщава CNBC. Първото

...
Компанията класира най-добрите европейски страни за пенсионери, съобщава CNBC. Първото
Коментари Харесай

България е в Топ 5 дестинациите за пенсиониране на чужденци в Европа

Компанията класира най-хубавите европейски страни за пенсионери, оповестява CNBC.

Първото място заема Португалия, а класацията е направена въз основа на няколко съществени критерия за всяка обособена страна на Стария континент:

Впечатление в класацията прави, че България се подрежда на пето място по най-хубави условия за живот на хората в златна възраст.

Ето кои са останалите страни в Топ 10 за най-хубави за пенсионери в Европа:
Португалия Испания и Италия (равен брой) Испания и Италия (с еднакъв брой точки) Гърция България Франция Словения Хърватия Малта Ирландия

С оценка 7.83 Португалия е най-хубавата страна в Европа за пенсионери.

Тя е една от най-достъпните страни поради ниските разноски за живот. Според SmartAsset междинните разноски за живот, като се изключи наемите, са с съвсем 29% по-ниски от тези в Съединени американски щати.

За да се пенсионират в Португалия, американските жители би трябвало да аплайват за виза за престояване.

Според Global Citizens Solutions процесът е относително елементарен и изисква от претендентите да дават годен паспорт, доказателство за приходи, здравно обезпечаване и инспекция за чисто правосъдно минало.

Две страни в класацията се изравняват за второто място. Испания и Италия имат резултат от 7,31 точки, съгласно отчета.

Разходите за живот в Испания, като се изключи наемите, са с съвсем 34% по-ниски от тези в Съединени американски щати, а страната предлага на жителите си достъп до програмата си за публично опазване на здравето.

За да стартират процеса на пенсиониране в Испания, заинтригуваните лица би трябвало да се поинтересуват дали да получат виза за дълготраен престой или виза за престояване.

Любопитен факт е, че Барселона, Испания, беше разгласен за най-щастливата дестинация за отмора в Европа през 2023 година съгласно Club Med.

Според Световната банка междинната дълготрайност на живота в Италия доближава 83 години през 2021 година В отчета  а Moving to Spain се показва още, че в Италия процентът на хората на възраст над 65 и години е по-висок от всяка друга страна в Европа.

Наемите в Италия са с съвсем 55,3% по-ниски, в сравнение с в Съединени американски щати, а общите разноски за живот са с 14,7% по-ниски.

Освен това, Световната здравна организация класира здравната система на Италия като втората най-хубава в света.

Италия предлага обилие от чудесна храна и има богата история. Тя е дом на емблематични забележителности като Колизеума, наклонената кула в Пиза, Пантеона, фонтана Треви и други, отбелязва CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР