Компанията Huawei разработва автомобили със самостоятелно управление в партньорство с

...
Компанията Huawei разработва автомобили със самостоятелно управление в партньорство с
Коментари Харесай

Huawei разработва изкуствен интелект за самоуправляеми автомобили

Компанията Huawei създава коли със независимо ръководство в партньорство с водещи автомобилни производители от Япония, Европа и Китай, оповестява " Файненшъл таймс ".

Китайският софтуерен колос ще дава програмен продукт за изкуствен интелект на редица известни производители на коли, в това число " Ауди " на немската компания " Фолксваген ", японската " Тойота " и китайските Beijing New Energy Automobile и Changan Automobile.

Главният стратегически проектант на Huawei съобщи пред финансовото издание, че компанията и нейните сътрудници работят за построяването на самоуправляем автомобил, който може да бъде подготвен за продажба още през 2021-а година в Китай и през 2022-а година в Европа, съобщи БНР.

Индустриалните стандарти за транспортните средства, които се ръководят независимо, дефинират равнищата на самостоятелност, до които може да доближи автомобилът. За Huawei, това ще бъде равнище 4, което е вторият най-голям стандарт.

" Файненшъл таймс " твърди, че е показан видеоклип на автомобил " Ауди ", задвижван от изкуствен интелект на Huawei в централата на компанията в Шанхай.

Азиатският софтуерен колос е подложен на мощен напън от Вашингтон на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Администрацията на президента Доналд Тръмп неотдавна добави компанията към черен лист, което докара до отвод на голям брой снабдители от техния бизнес с компанията.

По-рано в сряда Huawei разгласи, че е отменила стартирането на пазара на новия си преносим компютър Matebook вследствие на възбраната да прави бизнес с американски снабдители на съставни елементи.

Според " Файненшъл таймс ", включването на компанията в " черния лист " на Вашингтон може да може да попречи на софтуерния колос да сътвори изцяло самостоятелно (самоуправляемо) транспортно средство, защото ще липсват значими съставените елементи, които се създават в Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР