Компанията Facebook съобщи, че е осуетила две операции с цел

...
Компанията Facebook съобщи, че е осуетила две операции с цел
Коментари Харесай

Facebook е осуетила две операции за манипулиране на общественото мнение в полза на Тръмп

Компанията Фейсбук заяви, че е осуетила две интервенции за манипулиране на публичното мнение, разбивайки по-специално мрежа, ръководена от територията на Виетнам и Съединени американски щати, която изпращала до американците послания в поддръжка на президента Доналд Тръмп, предадoха Франс прес.

Интернет колосът е заличил над 600 акаунта във Фейсбук и Instagram

В тези страници, групи и профили са били споделяни основно текстове на медийната формация " Епок таймс " (свързана с духовното придвижване Фалун Гонг, неразрешено в Китай) и на Би Ел - американска пропрезидентски настроена медия.

Лицата, забъркани в тази акция, са употребявали подправени профили, с цел да ръководят своите страници и групи, да популяризират постове автоматизирано и да пренасочват потребителите към други уеб сайтове, посочи Натаниъл Глайкър, началник на политиките за киберсигурност на Фейсбук.

В някои профили били качени и фотоси, генерирани от изкуствен интелект, за причинителите да се показват за американци. Те споделяли текстове, изображения и монтажи на тематики, свързани с политиката на Съединени американски щати, процедурата за импийчмънт на Доналд Тръмп, религията, търговията и фамилните полезности, осведоми Българска телеграфна агенция.

Другата интервенция, прекъсната от Faceook, е била ръководена от територията на Грузия и ориентирана към жителите на тази кавказка страна, разтърсвана през последните седмици от тежка политическа рецесия.

През октомври обществената мрежа съобщи, че е блокирала 4 интервенции за манипулиране на публичното мнение, реализирани от групи, подкрепяни от Иран и Русия, както и друга дезинформационна интервенция, водена от съветска територия в ред африкански страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР