Компанията Бийонд мийт (Beyond Meat) е първата за производство на

...
Компанията Бийонд мийт (Beyond Meat) е първата за производство на
Коментари Харесай

Нова компания на Насдак

Компанията " Бийонд мийт " (Beyond Meat) е първата за произвеждане на месо на растителна основа, която ще направи борсовия си дебют на Насдак (Nasdaq), съобщи Асошиейтед прес.
Компанията, която се смята за част от прехода към бъдещето, в което " месо " може да значи " хиперреални растителни заместители ", имитира скотски артикули - да вземем за пример пилешко без пилешко.
" Бийонд мийт " пресмята, че производството й е 55 пъти по-ефикасно от това на фермите за телешко, когато се пресмята употребата на земя, и 18 пъти по-ефикасно от развъждането на домашни птици. Реалистичната текстура на продукта е резултат от над десетгодишни разработки в университета в Мисури. Новаторите от " Бийонд мийт " откриват метод да смесят соя и грахови протеини, тъй че да наподобяват мускулни нишки. Комбинация от загряване, изстудяване и налягане разчупва молекулярните връзки на протеините и по-късно те биват събирани още веднъж. При този развой соята е основно настоящо лице. Проблемът обаче е, че изолирането на соевия протеин постоянно се прави с химическо съединяване, наречено хексан, чиито излъчвания са основният детайл на смога. Освен това хексанът е канцерогенен и невротоксичен, не се контролира от щатските управляващи и не е ясно по какъв начин остатъците от него могат да въздействат на консуматорите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР