Компанията бележи ръст от над 30% спрямо предходната година и

...
Компанията бележи ръст от над 30% спрямо предходната година и
Коментари Харесай

България е сред най-динамичните пазари за Montavit

Компанията бележи растеж от над 30% по отношение на миналата година и продължава да уголемява наличието си у нас с нови артикули,  споделя Кристиан Суитнер, основен изпълнителен шеф на Montavit

- Господин Суитнер, Montavit оперира у нас към този момент 20 години – по какъв начин оценявате развиването на българския фармацевтичен пазар и с какво се отличава той от останалите, на които компанията работи?

– Българският фармацевтичен пазар сподели важен растеж през последните няколко години спрямо цяла Европа, само че и в тясна параленост със страните от Балканите. Прави мощно усещане, че растежът на пазара в България е близо три пъти по-голям от този на Брутният вътрешен продукт за страната. Основните аргументи за този положителен тренд с изключение на непосрещнатите медицински потребности в разнообразни лечебни области са и увеличеният бюджет за лекарства от НЗОК, както и включването на нови артикули за реимбурсация. 

Montavit в България бележи растеж от над 30% по отношение на миналата година, което я подрежда измежду първенците по отношение на всички останали страни, където компанията е показана. Двигатели на този позитивен резултат са дълготрайните вложения в образование на чиновниците, градените взаимоотношения със здравните експерти и класи, както и опцията да представим най-новите си артикули в България.

– Каква е динамичността в смяната на потребителските потребности и по какъв начин портфолиото на Montavit дава отговор на новите трендове в това отношение?

– Динамиката и международните трендове в опазването на здравето са извънредно ориентирани към нововъведения, които да дадат опция за по-добър живот на всички пациенти, стремейки се да адресират към момента непосрещнатите медицински потребности.

Продуктите на Montavit дават отговор на провокациите на актуалната медицина, в това число най-новите научни открития и специфичните потребности на пациентите. Определено водещият артикул на компанията е Tavipec – с приложение при респираторни болести, изострен и продължителен бронхит, синузити и кашлица.

По-рано тази година един от най-иновативните артикули на компанията – Astarte, бе отличен с премия за пробиотичен артикул на годината на влиятелните Nutra Ingredients Awards в Европа и Съединени американски щати, a в необятното портфолио на компанията място заемат и няколко основни и значими болнични продукта.

 – Кои са най-новите артикули, които оферирате на българския пазар, и каква тактика следвате при тяхното налагане?

– Иновациите в лекарствените артикули в никакъв случай не стопират и можем с горделивост да заявим, че за да се улесни приемът и усъвършенства придържането на пациентите към назначената терапия компанията ще показа напролет на 2020 година и Tavipec Forte.

Вторият нов артикул за идната година е Cynarix Forte – за лекуване на диспептични недоволства и контролиране и възстановяване на липидния метаболизъм на пациентите. Продуктът беше публично показан в края на ноември 2019 година по време на Петата национална конференция по хепатология.

– Какви са проектите ви за разширение на бизнеса на Montavit у нас?

– Плановете за вложения стартират още при започване на 2020 година с построяването на нови индустриални мощности към главния цех в Тирол. Те касаят нашия " златен стандарт " в лубрикантите при урологични интервенции. Капацитетът на произвеждане би трябвало да се удвои, като през 2021 година да доближи над 50 млн. опаковки на година. 

Представянето на двата нови продукта през 2020 година в  България ще изисква и увеличение на броя на чиновниците в разнообразни посоки, само че най-много във връзка с медицинския продан на информация.

 

Интервюто е оповестено в новия брой  на сп. " Мениджър "

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР