Компания Гугъл планира да наложи мораториум върху наемането на сътрудници

...
Компания Гугъл планира да наложи мораториум върху наемането на сътрудници
Коментари Харесай

Гугъл спира да наема служители заради коронавируса

Компания „ Google ” възнамерява да наложи мораториум върху наемането на сътрудници и да редуцира бюджета си за маркетинг поради пандемията от ковид, заяви телевизия CNBC, базирайки се на вътрешна преписка на компанията.

„ През седмицата чиновник по маркетинга е получил писмо, в което се оповестява за редуциране на бюджета и нова възбрана за назначение на работа на щатни чиновници и на сътрудници на краткотраен контракт ”, се споделя в известието.

Отбелязва се, че това е много по-радикална стъпка от оповестената преди седмица от генералния шеф на „ Google ” Сундар Пичаи, който заяви, че компанията ще редуцира някои от вложенията си до края на годината поради рецесията, провокирана от пандемията COVID-19. Досега не беше споменавано за внезапни съкращения на бюджета или възбрана за наемане на чиновниците.

Официален представител на „ Google ” е съобщил за малкия екран, че компанията не е въвеждала всеобща възбрана за наемане на чиновници, само че не разяснява повода, заради която шефовете са получили сходна информация.

Според формалната позиция на компанията, „ ще бъдат забавени темповете на наемане на сътрудници, като неголяма част от тях ще бъдат непокътнати за работа в стратегически области и ще бъдат привлечени доста хора, които към този момент са били наети, само че още не са почнали работа ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР