Компаниите в индустрията да работят събота и неделя, за да

...
Компаниите в индустрията да работят събота и неделя, за да
Коментари Харесай

Асен Василев: Фирмите да работят събота и неделя. Защо?

Компаниите в промишлеността да работят събота и неделя, с цел да могат по-оптимално да употребяват силата, предложи финансовият министър Асен Василев. По думите му, в случай че работят през уикенда и заобикалят най-пиковите дни в седмицата, компаниите ще спестят от високите цени на тока.

Финансовият министър бе безапелационен, че не се чака да има вълна от банкрути на компании поради високите цени на тока. Това с вълната от банкрути го чувахме на няколко пъти през 2021 година Не се случи, мисля, че и в този момент няма да се случи, означи той на специфичен брифинг по тематиката през днешния ден.

Със сигурност ще седнем да приказваме с бизнеса дружно с енергийния министър. Предвидено е да има и чуване в Народното събрание за обезщетителните механизми, съобщи Асен Василев.

Министърът на финансите заяви, че се водят диалози с Европейската комисия по корекциите по Плана за възобновяване и резистентност. Уточнена е позицията по глава " Енергетика ", разясни Василев.

Асен Василев сподели, че сега държавното управление реализира невиждана стратегия за енергийно подкрепяне.

„ Общата стойност е милиард и половина, от които са разплатени най-малко 450 милиона лв.. Подкрепата е за всички бизнеси, освен за ресторантьорите. Мерките по порграмата 60/40 също не престават. Започват се и секторни политики от ББР ”, добави той.

Във връзка с високите цени на природния газ и възможни обезщетения за небитовите консуматори, министърът добави, че такива не се разискват на този стадий. „ Помощ ще има обаче за битовите консуматори по отношение на високите цени на природния газ ”, изясни Василев.

Василев добави още, че е създадена амбициозна стратегия за редица инфраструктурни обекти. „ В програмата е включено построяването на мостове над Дунав, тунели под Стара планина, довеждане докрай на Автомагистрала „ Струма ” и „ Черно море ”, както и редица пътни прави. Общата стойност е над 12 милиарда лв., като концепцията е програмата да бъде осъществена през идващите четири години ”, изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР