Компаниите Пфайзер и Модерна изпробват ваксините си срещу Covid-19 и

...
Компаниите Пфайзер и Модерна изпробват ваксините си срещу Covid-19 и
Коментари Харесай

Пфайзер и Модерна правят изпитания на ваксините си за новия щам

Компаниите " Пфайзер " и " Модерна " тестват имунизациите си против Covid-19 и за деяние против бързо разпространяващия се във Англия и другаде по света нов вариант на ковид, заяви Си Ен Ен.

" Модерна " чака имунитетът, който се основава от нейната ваксина, да пази и против разнообразни варианти на новия ковид и ще направи спомагателни проби през идващите седмици, с цел да го удостовери, се показва в известие на компанията до Си Ен Ен.

От " Пфайзер " пък оповестяват, че " събират информация " за това до каква степен кръвни проби на хора, ваксинирани с имунизацията на компанията, " могат да обезвреждат новия вариант на ковид от Англия ".

Появата на новия вариант провокира вълна от суматоха на фона на пандемията, която към този момент лиши живота на над 1,7 милиона души и се популяризира измежду повече от 77,15 милиона души по света. Основното терзание е, че този нов вариант е от 40 на 100 до 70 на 100 по-силно инфектиран.

Учени споделят, че няма доказателства дали създадените до момента ваксини против Covid-19, няма да са ефикасни против новия вариант, прочут към този момент като B.1.1.7.

Същевременно стана ясно, че Република Ирландия ще затвори заведения за хранене и питейни заведения, сервиращи храна, както и някои магазини, от 24 декември, съобщи Ройтерс. Това става по-малко от месец, откакто бе преустановен предходният локдаун и откакто здравните управляващи предизвестиха, че страната бързо е навлязла в трета вълна на коронавирусната зараза.

Ирландия остана една от страните с най-ниска заболеваемост от Covid-19 в Европа, откакто още при започване на октомври краткотрайно затвори магазини, питейни заведения и заведения за хранене. За разлика от останалите страни в Европейски Съюз, те бяха отворени през оживените търговски предколедни дни този месец.

Средният 5-дневен брой на новозаразените обаче съвсем се удвои единствено за 4 дни, което накара държавното управление да се откаже от проектите си да остави заведенията за хранене и увеселителните заведения отворени до навечерието на Нова година и да вкара леко омекотен вид на най-строги ограничавания, които ще останат в действие до 12 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР