Компаниите, които бяха поканени да участват в конкурса за нови

...
Компаниите, които бяха поканени да участват в конкурса за нови
Коментари Харесай

Министерството на отбраната сменя остарели радари с поръчка за 400 млн. лв.

Компаниите, които бяха поканени да вземат участие в състезанието за нови радари за българската войска, чакат оферти от страна на страната в първите седмици на 2021 година Министерството на защитата се е допитало до няколко компании за техните благоприятни условия.

Поръчката за радарите е обвързана с пазаруването на новите изтребители Ф-16. Страната ни желае да купи 7 радара, 3 със междинен и 5 с отдалечен обсег. Цената за промяната на радарите от руско време е сред 300 и 400 милиона лв.. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели неотдавна, че новите радари са нужни за новите самолети, с цел да бъдат употребявани дейно и тъй като България би трябвало да обезпечи съответно наблюдаване на въздушното пространство.

Засега Министерството на защитата споделя, че има получени 9 отговора на запитвания до компаниите. Отговорите се проучват и следва правенето на план за капиталов разход.

Процедурата би трябвало да продължи с изпращането на запитвания. Министерството не показва периоди за привършване на плана, само че първите 6 изтребителя Ф-16 би трябвало да са подготвени през 2023 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР