Компании в Обединените арабски емирства (ОАЕ), които посредничат в търговията

...
Компании в Обединените арабски емирства (ОАЕ), които посредничат в търговията
Коментари Харесай

Руски милиарди хвърчат към Дубай, богаташи връзват гащите

Компании в Обединените арабски емирства (ОАЕ), които посредничат в търговията с криптовалути, са залети от претенции за очистване на криптопортфейли от руснаци, които търсят по-сигурни убежища на средствата си, съобщи Ройтерс.

Някои клиенти употребяват криптовалута, с цел да влагат в парцели в ОАЕ, а други желаят да трансферират активите си в общоприета твърда валута, която след това да употребяват другаде.

Една от въпросните криптокомпании признава, че през последните 10 дни е получила значително претенции от швейцарски брокери за прекачване на биткойни в долари, защото клиентите им се притесняват, че Швейцария може да замрази активите им. Нито едно от настояванията не е за по-малко от 2 милиарда $.

" За последните две седмици получихме пет-шест такива претенции. Нито едно от тях към момента не е осъществено, всички отпаднаха в последната минута, само че в никакъв случай не сме имали подобен интерес ", споделя представител на една от компаниите. Обичайното било да се получава искане за сходна огромна трансакция един път месечно.

" Един клиент, не знам кой е той, пристигна през брокер, изиска да продаде 125 000 биткойна. Това са 6 милиарда $. Ще ги изпратим до компания в Австралия ", съобщи същият източник.

Дубай, основният финансов и бизнес център на Персийския залив, както и бързо разрастващ се криптохъб, от дълго време се е трансформирал в същински магнит за свръхбогатите. Отказът на ОАЕ към този момент да вземе страна в спора сред Русия и Запада подсказва на руснаците, че парите им там са на несъмнено място.

Брокер на недвижими парцели, чиято компания работи и с криптовалути, признава, че напоследък доста руснаци и даже беларуси идват в Дубай, с цел да пазарят на едро.

Източник от финансовите среди на емирствата удостоверява, че руснаците купуват парцели в Дубай с криптовалута, с цел да измъкнат парите си от други страни, които биха ги блокирали в някой миг.

Борси за криптовалути като " Байнанс " и " Койнбейс " настояват, че блокират сметките на избрани руснаци, на които Западът към този момент е наложил наказания, с цел да не може по този начин да се заобикалят рестриктивните мерки.

Но защото криптото към момента е с висока степен на анонимност, някои европейски страни, измежду които Германия и Естония, упорстват за по-строга регулация, с цел да бъдат запушени дупките и да бъдат спазвани глобите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР