Компании от Саудитска Арабия имат интерес към българските млечни продукти,

...
Компании от Саудитска Арабия имат интерес към българските млечни продукти,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска да произвежда наши млечни продукти

Компании от Саудитска Арабия имат интерес към българските млечни артикули, включително и за разискване н благоприятни условия за приемане на лиценз за производството им на тяхна територия. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф, министър на промишлеността и естествените запаси на Кралство Саудитска Арабия.

Българският министър е на двудневно посещаване в Рияд за присъединяване в интернационалния конгрес „ Future Investment Initiative “. По време на срещата министър Стоянов показа българското дружество „ Ел Би Булгарикум “ и опциите за взаимно партньорство с компании от Саудитска Арабия. Обсъдена бе концепцията от пускане на взаимен артикул в България, като се влага в нови индустриални мощности, а готовата продукция с млечни артикули да бъде популяризирана на саудитския пазар. Интерес съставлява и вид за предоставяне на лиценз за произвеждане на истински български млечни артикули на тяхна територия, които да бъдат популяризирани в района.

Инвестиции в региона на минната индустрия, енергетиката и промишлеността съставляват интерес за саудитски компании, стана ясно още по време на срещата. Обсъдена бе и опцията за обмяна на опит за развиване на стартъп средата. 

Стоянов насочи покана делегация от Саудитска Арабия да посети страната ни и да продължат експертните диалози по всяка от набелязаните тематики. Подготвят се Меморандуми за съдействие сред България и Саудитска Арабия в региона на стопанската система и промишлеността, енергетиката, туризма и земеделието. Това стана ясно по време на среща на министър Никола Стоянов с Феисал Ал-Ибрахим, министър на стопанската система и планирането.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР