Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на

...
Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на
Коментари Харесай

Бизнесът: Антимонополната комисия и КЗП да проверят за картели при цените на храните

„ Комисията за отбрана на потребителите и Комисията за отбрана на конкуренцията  да проявят малко повече интензивност, тъй като в обществото се постанова възприятието, че се касае за картелни практики при някои артикули. Да си свършат работата и да ревизират дали това е по този начин “. Това заяви  Цветан Симеонов, ръководител на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) след среща на служебния министър -председател Гълъб Донев с  представители на работодателски организации в Министерски съвет днес . На срещата са били разисквани ценообразуването при питателните артикули и опциите за понижаване на инфлацията. 

Доволни сме от досегашното съдействие със служебния кабинет, надяваме се то да продължи и за в бъдеще, сподели още Цветан Симеонов. Той дефинира диалозите с премиера Донев като " добър сигнал ".  

„ Оценяваме високо, че беше продължена мярката за обезщетенията. Отново напомнихме на държавното управление, че това са обезщетения, а не помощи, тъй като тези пари са взети един път от бизнеса посредством цената на тока от борсата. Мярката е до края на март и би трябвало да се намерения за метод да се продължи. Дискутирахме вероятни диференцирани подходи във връзка с обезщетенията “, добави Симеонов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР