Комисията за защита на конкуренцията и МВР започнаха внезапни проверки

...
Комисията за защита на конкуренцията и МВР започнаха внезапни проверки
Коментари Харесай

Проверка за картели: КЗК и МВР претърсват офиси на фирми и браншови съюзи


Комисията за защита на конкуренцията и Министерство на вътрешните работи започнаха неочаквани инспекции с претърсвания в офисите на търговски вериги и производители на храни.

От комисията към момента резервират безмълвие има ли нарушавания. Това, което се знае е, че от тази заран техни специалисти, дружно с полиция влизат в офисите на разнообразни сдружения, който са свързани с производството и търговията на съществени хранителни артикули.

По тяхна информация се следи голямо нарастване на цените на съществени артикули, което осезаемо визира ползите на потребителите.

Снимка: Редакторски екип


Проверките целят да се откри дали има данни за нарушавания от страна на сдруженията и какви са те. Сред проверяваните е и Асоциацията на млекопреработвателите.

„ Без някакво пояснение започнаха претърсвания и вземания на документи, размахвайки някаква заповед, че всичко било законно. Вместо да виждаме вяра и помощ от страната, ние сме удряни по главата от страна на страната. Или в тази ситуация от Комисия за защита на конкуренцията. Влизайки в нашия офис с полиция и надзорен орган – ами дано да забележим дали и другаде ще има такива инспекции. Ако те са единствено при нас – не е вярно “, акцентира Владислав Михайлов, ръководител на УС на Националната асоциация на млекопреработвателите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР