Комисията за противодействие на корупцията ще се състои от трима

...
Комисията за противодействие на корупцията ще се състои от трима
Коментари Харесай

Антикорупционната комисията ще има 3 членове , юристи или икономисти

Комисията за противопоставяне на корупцията ще се състои от трима членове, които може да са адвокати или с висше икономическо обучение, това реши дефинитивно Народното събрание с гласуваните промени в Закона за противопоставяне на корупцията. 

Депутатите дефинитивно записаха, че юристите в комисията би трябвало да имат най-малко седем години юридически стаж, а икономистите - с най-малко седем години опит в службите за сигурност. Тези текстове в закона за противопоставяне на корупцията гласоподава на второ четене Народното събрание.

Новата комисия ще е с шестгодишен мандат, като всеки от членовете ще я ръководи за по две години, а редът на ротацията ще се дефинира с чоп.

По предложение на ПП-ДБ се реши членовете да имат право единствено на един мандат.

Почти единомислещо, по предложение на Има Такъв Народ, се реши да бъде повишен юридическия стаж или стаж в службите за сигурност и публичен ред за шеф на Специализираната дирекция " Противодействие на корупцията " от 5 на 10 години.

Депутатите поддържаха още членовете на Антикорупционната комисия да се избират от Народното събрание с болшинство от две трети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР