Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия разследва висш държавен служител за злоупотреби и подкупи

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество прави инспекция на информация за доближено лице до политически водач, оповестиха от пресцентъра на Комисията.

Същото лице, в качеството си на върховен държавен чиновник, възползвайки се от служебното си състояние, е направило злоупотреби, в резултат на което е получило непозволено парични суми в изключително огромни размери. За същото това лице са налични данни, че провежда изборите на избрана политическа партия, показват от КПКОНПИ.

По същия случай се прави и втора инспекция за изнасяне на информация от чиновник на Комисията към същото това лице. Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

От Комисията означават, че офанзивата против нея идва от двама олигарси и една политическа партия - " за което има 2 милиарда и 200 млн. аргументи, които могат да стимулират не една политическа партия да направи това ".

От КПКОНПИ означават още, че във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е възложен отчет на 5 април до президента на Република България по отношение на реализирани резултати в противодействието на корупцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР