Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото
Коментари Харесай

КПКОНПИ разследва шефа на НСО заради конфликт на интереси

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество проверява за спор на ползи шест лица, заемащи висши обществени длъжности. Това са шефът на НСО, някогашен шеф на БНР, ректор на Икономическия университет във Варна, заместник-кмет на община Сливен и двама общински съветници от Пазарджик.

Началникът на Националната работа за защита е разследван поради сигнал за преназначаване без конкурс на служба „ шеф бранш “ на разположение, с което е в близки връзки, както и за осъществени други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

Разследва се и някогашен общоприет шеф на БНР, без обаче да се оповестява за кого съответно става въпрос. Причината - сигнал, че до момента в който заемал високия пост е дал за прилагане на Съвет за електронни медии лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този метод си е обезпечил поддръжка от членовете на Съвет за електронни медии.

Заместник-кмет на Община Сливен пък е разследван по сигнал, че е основател и ръководител на фондация, която е сътрудник на общината по доста от осъществените планове в района.

Ректорът на Икономически университет – Варна също попада в списъка с следствия за спор на ползи. Причината - сигнал, че той станал шеф на брачната половинка си, и тъй като и двамата са членове на Академичния съвет, получавали обилни месечни приходи.

Двама общински съветници от Общински съвет Пазарджик пък били разследвани по сигнал, че са членове на органите за ръководство и представляващи сдружения /спортни клубове/, които получават директно финансиране от бюджета на Община Пазарджик.

С решение от през днешния ден, КПКОНПИ откри спор на ползи във връзка с основния проектант на Община Благоевград, заради практикуване на пълномощия по работа /издаване на позволения за строеж/ в собствен и в частен интерес /на свързани с него лица/ - нарушавания по член 58 ЗПКОНПИ. С решението на основния проектант са наложени и две санкции от по 5000 лева. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР