Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на ВиК-Варна

...
Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на ВиК-Варна
Коментари Харесай

КЕВР подхвана ВиК-Варна заради теча на фекални води в залива

Комисията за енергийно и водно контролиране стартира инспекция на ВиК-Варна след сигнал за замърсяване на Варненския залив с отпадъчни води поради разкъсан подводен напорен водопровод.

От КЕВР показват, че изказванията са, че приключването на отпадъчни води в залива продължава от 20 август предходната година, само че досега ВиК операторът не е подхванал дейности за неговото премахване, макар че продължава да начислява на жителите на регион " Аспарухово " и кв. " Галата " такса " филтриране на отпадъчни води ".

Комисията припомня, че всички ВиК системи и уреди на в област Варна са обществена държавна или общинска благосъстоятелност и тяхната употреба и ръководство е предоставена от Асоциацията по ВиК на " Водоснабдяване и канализация - Варна " ООД, с 15-годишен контракт.

По тази причина КЕВР е изискала в 7-дневен период ВиК-Варна да показа информация за датата на пораждане на повредата, както и данни по месеци за количествата постъпили отпадъчни води на входа на пречиствателната станция. Дружеството би трябвало да уточни също дали подводният напорен водопровод е предаден за употреба на ВиК оператора и какъв е неговият гаранционен период.

От ВиК-Варна се изисква и информация дали през интервала на повредата в месечните фактури на консуматори от квартали " Аспарухово " и " Галата " е начислявана услугата " филтриране на отпадъчните води ".

След приемане на информацията КЕВР ще реши по- нататъшните си дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР