Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости, а

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости, а
Коментари Харесай

Премиерът се закани да смени КЕВР заради цените

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) прави нелепости, а така и така им изтича мандатът, ще обсъдя с сътрудниците промяна, закани се министър председателят Бойко Борисов в Габрово.

" Такива нелепости не може през седмица-две да вършат ", уточни Борисов във връзка държавния регулатор, съгласно чийто планове топлинната сила ще нарастне от 1 юли.

„ Към днешна дата имаме с 42% понижение на цената на газа, дори и повече, а те споделят – ще вдигнем с 20% цената на топлофикациите. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели доста, тъй като не вдигахме цените ”, разяснява Борисов.

„ КЕВР или ще влязат в час и ще приказват това, което действително имат, а не да ми вършат прогнози и след няколко дни да ги опровергават ”, сподели министър председателят и добави, че мандатът на актуалното управление на регулатора изтича и той ще приказва с народните представители по въпроса.

По думите на Борисов договарянията с „ Газпром ” са били извънредно тежки, а КЕВР в този момент прави нелепости.

Днес регулаторът би трябвало да разиска нарастване на цената на топлото за София с 22%, а с 15 до 18% за Бургас, Враца и Разград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР