Комисията за борба с корупцията и конфискация на незаконно придобито

...
Комисията за борба с корупцията и конфискация на незаконно придобито
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: КПКОНПИ извършва две проверки на финансовия министър Горанов

Комисията за битка с корупцията и конфискация на нелегално добито имущество прави две инспекции на финансовия министър Владислав Горанов - за корупция и спор на ползи. Това заяви в студиото на " Още от деня " ръководителят на комисията Пламен Георгиев.

Пламен Георгиев, КПКОНПИ: Едната инспекция, за корупционно закононарушение, е предоставена от прокуратурата. Има и успоредна инспекция по отношение на преценка за спор на ползи с оглед медийни изявления - до три месеца комисията ще излезе с решение.
Председателят на КПКОНПИ разяснява и делото против Евгения и Николай Баневи, като съобщи, че комисията работи по проблема и ревизира фамилията за нелегално добито имущество по отношение на съобщение от прокуратурата.
 Главният прокурор разпореди инспекция на жилището на Владислав Горанов Главният прокурор разпореди инспекция на жилището на Владислав Горанов
Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ при КПКОНПИ осъществяване на инспекция за жилището, в което живее ми...

Георгиев разяснява и решението на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд, съгласно което прекратяването на наказателното произвеждане за някои закононарушения е процесуална спънка при самото лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната. Георгиев обаче изложи причини от текстовете на закона, в които се споделя, че прекратяването на разпореждане не може да е спънка.

" Дотук имаме 20 каузи за към 20 млн. лева Това тълкувателно решение на съда обаче трансформира разпоредбите на играта ", безапелационен е Георгиев. Председател на колегията във Върховен касационен съд, която е взела това решение, е Лозан Панов, добави шефът на КПКОНПИ.
Пламен Георгиев, КПКОНПИ: Имаме една година за инспекция, която може да бъде удължена за период от шест месеца. Представете си, че ревизираме сериозен предприемач който има 20-30 компании в чужбина или у нас, има хиляди сметки. За 10 години се събира една стая цялостна с документи - това е единствено банковата информация, без движимо и недвижимо имущество. Понякога, чисто обективно, ние не можем да спазим този едногодишен период.
Георгиев е безапелационен, че по никакъв метод през това време не се засят правата на жителя, тъй като инспекцията е загадка. Лицето схваща, че е проверявано едвам при желае за запор, след което има период от три месеца да потвърди произхода на имуществото си.
 КПКОНПИ няма да може да събере 20 млн. лева в интерес на страната КПКОНПИ няма да може да събере 20 млн. лева в интерес на страната
Делото за конфискация на имущество за близо 2 млн. лева против някогашния зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров е прекъснато от Софийския гра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР