Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие на първо

...
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие на първо
Коментари Харесай

Увеличаване капацитета на Гранична полиция приеха на първо четене в комисия

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред одобри на първо четене промени в Закона за администрацията по отношение на увеличение потенциала на " Гранична полиция ". Предложението поддържаха 13 народни представители, а двама гласоподаваха " въздържал се ", заяви Българска телеграфна агенция.

В претекстовете се показва, че произлизащите закани за националната сигурност в резултат на мигрантския поток постановат предприемане на стратегически ограничения за повишение опциите на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) за реализиране на благонадежден граничен надзор на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейския съюз (ЕС) и минимизиране рисковете за националната сигурност.

Предвид дължината на държавната граница, която е и външна на Европейски Съюз, съществуването на предоставените задания по защита на същата, в това число и по обезпечаване зоните към Граничните контролно-пропускателни пунктове, както и близостта на границата със Сърбия, обуславят нуждата от спомагателен охраняем състав. Освен това наличният все още състав е извънредно непълен за обезпечаване на дейно осъществяване на дилемите по граничното наблюдаване, показва се още в претекстовете.

Министерство на вътрешните работи обаче няма да може да обезпечи разноските за личен състав за целия щат, в това число и всички нужни финансови средства, които произлизат от такива спомагателни действия. Това се дължи на разходния таван, който се постанова, изясни Боряна Цветкова, шеф на Дирекция " Планиране и ръководство на бюджета " към Министерство на вътрешните работи.

По-рано днес парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред одобри на първо четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, свързани с реализирането на защита от Министерство на вътрешните работи на териториалните поделения на Държавна организация за бежанците при Министерски съвет и всички други центрове за настаняване на бежанци.
 Криза с мигрантите няма, Министерство на вътрешните работи внимава за бандички от малолетни
Криза с мигрантите няма, Министерство на вътрешните работи внимава за бандички от малолетни

Корнелия Нинова прикани българските жители да не имат вяра на Калин Стоянов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР