Комисията по външни отношения на Сената на САЩ одобри проектозакон,

...
Комисията по външни отношения на Сената на САЩ одобри проектозакон,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри проектозакон за засилване на военната подкрепа на Вашингтон за Тайван

Комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати утвърди проектозакон, който планува доста усилване на военната поддръжка на Вашингтон за Тайван, в миг, когато демократично управляваният остров е подложен на засилващ се напън от страна на Пекин, заяви Ройтерс.

Комисията по външни връзки поддържа със 17 на 5 гласа оферти тази година Закон за политиката по отношение на Тайван, макар опасения в администрацията на президента Джо Байдън и гнева, който той буди в китайското управление. Силната поддръжка от сенатори от двете водещи партии на Съединени американски щати демонстрира ясно поддръжка за смяна в политиката по отношение на Тайван , в това число отнасяне на острова като значим съдружник, който не е член на НАТО.

След утвърждението на комисията следва законът да бъде прегледан от цялостния състав на Сената. Той планува на Тайпе да се провиснал помощи от 4,5 милиарда $ за интервал от 4 години, както и да се поддържа присъединяване му в интернационалните организации, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР