Комисията по транспорт на Eвропейския парламент отхвърли всички български предложения

...
Комисията по транспорт на Eвропейския парламент отхвърли всички български предложения
Коментари Харесай

Пакетът "Мобилност" на крачка от приемането

Комисията по превоз на Eвропейския парламент отхвърли всички български оферти по противоречивия пакет „ Mобилност ”. През юли следва последното гласоподаване в пленарна зала.

Пакетът „ Мобилност ” е с още една крачка по-близо към окончателното приемане. Така водачи ще би трябвало да се връщат у нас на всеки 3 или 4 седмици, според от графика. Камионите пък на 8 седмици. Задължителната отмора на водачите също няма да може да се употребява в кабината на транспортното средство

Според изследване на KPMG това ще докара до съществено нарастване на трафика.Така 46% от камионите ще се връщат празни у нас. Tака ще има и повече нездравословни излъчвания. Също и по-засилен трафик на граничните пунктове.

Въпреки че българските претенции бяха отхвърлени, българските евродепутати се надяват Европейската комисия сама да осмисли, че измененията ще доведат до повече трафик.

„ Аз самия чух за отчаяние от страна на Европейската комисия, че не са имали предпочитание и в началото желание с пакет „ Мобилност ” да има ограничения като връщане на камионите, връщане на водачите, тъй че чакам и оттова реакция, която да обезсмисли пакет „ Мобилност ” най-малко в тази му проблематична част ”, съобщи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

А в случай че гласуването през юли вкара дефинитивно новите права, ще се мисли за дело. Тази опция беше анонисрана още предишния декември от транспортния министър Росен Желязков.

Допълнителен проблем за сектора е коронавирусът, който удари съществено бранша.

„ До момента коментирахме един пакет, който самичък по себе си е рестриктивен, в композиция с една толкоз тежка обстановка. Спекулативно е да се каже какви ще са резултатите, само че сигурно няма да са положителни ”, счита Николай Рашев от „ Съюзът на интернационалните превозвачи ”.

За да бъде признат пакет „ подвижност ” са нужни 353 гласа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР