Комисията по спорт одобри днес отчета по Програмата за ремонт

...
Комисията по спорт одобри днес отчета по Програмата за ремонт
Коментари Харесай

Близо половин милион лева се заделят за спортни площадки в София

Комисията по спорт утвърди през днешния ден доклада по Програмата за ремонт на спортна инфраструктура и общинската спортна база, оповестяват от пресцентъра на локалния парламент. За миналата година с решение на общинския съвет бяха избрани 440 000 лв.. Най доста от тях са ориентирани за ремонт на спортни площадки, фитнес уреди и тенис със свободен достъп – 302 800 лв., с които е усъвършенствана спортната инфраструктура в разнообразни региони на София. По съответно – Красна поляна, Подуяне, Студентски, Надежда, Слатина, Връбница, Младост и Оборище

 110 900 лв. са заделени за спортни уреди със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства, които са разходвани по планове в регион " Панчарево " и " Връбница ". Изразходвани са и средства за спешни поправки – 26 300 лв. в регион " Овча купел ", " Люлин ", " Оборище " и " Подуяне ".

„ Осигуряването на благоприятни условия за спорт и деен метод на живот за столичани е един от главните ни цели през последните години. Опитваме се както с създаване и поддържане тук-там, където може да се практикува, по този начин и с образуване на събития да притеглим повече хора за идеята и да създадем трайни привички при децата и младежите. ", показа ръководителят на СОС Георги Георгиев.

На идното съвещание на Столичния общински съвет ще бъде прегледан и доклада по Програмата на кмета за съфинансиране на емблематични спортни конгреси и семейства на интернационалните събития в София, както и подкрепяне присъединяване на представителни тимове на интернационалните надпревари – със 73 000 лв. за са подкрепени 11 събития, раздадени са стипендии, награди, оказана е организационна поддръжка на 15 спортни акции. Като по този метод са обхванати над 25 000 участници в интернационалните и национални надпревари, лекоатлетически бягания със свободен достъп в паркова среда и други интензивности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР