Комисията по правни въпроси прие на първо четене проекта за

...
Комисията по правни въпроси прие на първо четене проекта за
Коментари Харесай

Правната комисия одобри на първо четене облекчаването на мерките


Комисията по правни въпроси одобри на първо четене плана за изменение на Закона за здравето, импортиран от Министерския съвет на 5 май 2020 година, съобщи Нова телевизия Промените целят да уредят ограниченията за предотвратяване, ограничение и превъзмогване на последствията от разпространяването на COVID-19 на територията на България за времето след преустановяване на изключителното състояние на 13 май 2020 година

На съвещанието на Комисията по правни въпроси участваха министрите на опазването на здравето, на правораздаването и на туризма Кирил Ананиев, Данаил Кирилов и Николина Ангелкова.

С промените в Закона за здравето се уголемяват опциите на министъра на опазването на здравето за предписание с противоепидемични ограничения. Целта е да бъдат регламентирани дейностите, които могат да се ползват след приключване на периода на изключителното състояние на 13 май 2020 година за понижаване на разпространяването на COVID-19 в страната, за обезпечаване на благоприятни условия за подготовка на здравната система за посрещане на провокациите и гарантиране на съответна здравна грижа, се показва в претекстовете на вносителя. Предлагат се промени, свързани със наложителна изолираност и болнично лекуване, дефинират се актове, с които министърът на опазването на здравето може да вкара краткотрайни ограничения на територията на страната или на обособен район за отбрана на живота и здравето на жителите.

Законопроектът за изменение на Закона за здравето ще  бъде разискван на първо четене на изключително съвещание на Народното събрание на следващия ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР