Комисията по отбрана прие Проект за решение за допълнително предоставяне

...
Комисията по отбрана прие Проект за решение за допълнително предоставяне
Коментари Харесай

Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна

Комисията по защита одобри Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.


От Българска социалистическа партия и “Възраждане ” се опълчиха на предлагането, само че с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ проекторешението беше признато. При гласуването 10 депутати гласоподаваха “за ”, 5 “против ”, а “въздържали се ” нямаше.

Проекторешението е импортирано от Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ. То цели страната ни да даде бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването й, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че поддържат самодейността и застават зад нея. “На нас тази техника не ни прави никаква работа и дори ни пречи. За нас е значимо тази помощ към Украйна да се реализира в най-кратки периоди ”, сподели заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с ремонт ”, добави той.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов уточни, че потребността на българската войска се дефинира от щатните потребности. “Всички наши формирования сега са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а по какъв начин да стане по-бързо ”, посочи той. По думите му откакто се разгласи пакетът с бронирана техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи, Украйна ще каже от какво тъкмо в квалифицирания пакет имат потребност.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ разяснява, че те спорят през кое министерство да изпратят оръжието. “Призовавам да сме градивни, а не да си прехвърляме топката ”, прикани той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР