Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския

...
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския
Коментари Харесай

Окончателен доклад включващ изменения, внесени от българските евродепутати! Приеха с голямо мнозинство Годишния доклад за функционирането на Шенгенското пространство

Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент одобри през вчерашния ден с огромно болшинство Годишния отчет за действието на Шенгенското пространство, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Окончателният отчет включва промени, импортирани от българските евродепутати Филиз Хюсменова (ДПС-АЛДЕ), Емил Радев (ГЕРБ-ЕНП) и Сергей Станишев (БСП-С&Д), призоваващи за незабавното присъединение на България и Румъния към Шенген, заяви пресцентърът на Политическа партия ГЕРБ.

В отчета се акцентира, че използването на Шенгенското законодателство във всички държави-членки, които са изпълнили техническите критерии за присъединение, води до по-силна и координирана правна рамка.

Освен това се напомня, че готовността на България и Румъния да се причислят към Шенген, е заявявана неведнъж от Европейската комисия, в това число от ръководителя Жан Клод Юнкер в речта му “За положението на Съюза” от 2017г., в резолюция на Европейския парламент от 2011 година, както и в редица изводи на Съвета. Затова парламентарната комисия упорства Съветът да вземе позитивно решение за присъединение на България и Румъния към Шенген колкото може по-скоро.

Филиз Хюсменова, зам.-председател на групата на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент и началник на българската делегация към АЛДЕ, приветства признатия отчет. “За следващ път Европейският парламент ясно съобщи своята поддръжка за присъединението на България и Румъния към Шенген. Това ще способства освен за приемането най-сетне на двете страни като равноправни членки на Европейски Съюз, само че и ще подсигурява европейската сигурност и сигурността на европейските външни граници.”, съобщи тя.

Емил Радев от групата на Европейската национална партия също акцентира смисъла на този отчет. “От седем години Европейската комисия и Европейският парламент непрекъснато поддържат България и Румъния за Шенген. Изпълнението на единствените изисквани критерии за присъединение – нещо, което направихме още преди седем години, следва да е единственото изискване за разширение, и е неприемливо тяхното променяне за нас единствено поради вътрешнополитически аргументи. Правилата би трябвало да са идентични за всички!”, разяснява евродепутатът.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР