Комисията по бюджет и финанси към НС прие на първо

...
Комисията по бюджет и финанси към НС прие на първо
Коментари Харесай

Вдигнаха пенсиите на първо четене! Ето с колко

Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание одобри на първо четене преизчисляването на пенсиите от 1 октомври. С него се залага пенсиите на 2,8 млн. българи да се качат със приблизително 12,5 на 100 или това е приблизително 64 лева нарастване.

Предложенията в актуализацията бяха признати с едвам 4 гласа " въздържали се ". Тежестта на година застрахователен стаж се усилва от 1,2 на 1,35. Минималната пенсия скача с 40 лева, като към този момент ще бъде 340 лева

Така повишаването е в размер на 13,3%. Максималната пенсия пък ще бъде 1500 лева вместо досегашните 1440 лева Социалната пенсия ще е към този момент 170 лева или това е повишаване с над 14 на 100.

" Всички пенсии, които са 2,92 млн. или за към 2,8 млн. пенсионери ще получат нарастване приблизително от 12,5%. Считаме, че е заслужено и стимулира младежите да се обезпечават на оптималните приходи, които получават ", сподели служебният обществен министър Гълъб Донев.

Всъщност по време на съвещанието на комисията главните рецензии на депутатите бяха във връзка с неналичието за нарастване на оптималния застрахователен приход.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР