Комисията по архитектура прие промени в подробния устройствен план и

...
Комисията по архитектура прие промени в подробния устройствен план и
Коментари Харесай

Приеха промени в планове за застрояване

Комисията по архитектура одобри промени в подробния организационен проект и в проекта за застрояване на частен парцел в курорта „ Св. Св. Константин и Елена ”. Първоначално теренът е бил предназначен за хотел, жилищна постройка и трафопост, само че вложителят самичък се отхвърля от реализирането на хотела.

Нямаме аргументи да откажем, още повече, че условието за паркоместа към жилищната постройка е доста по-високо, в сравнение с към хотелите, разяснява основният проектант на общината Виктор Бузев. Той показа и параметрите на плана – плътността за застрояване е 30 %, коефициентът на активност – 1,5, а 50 % от имота би трябвало да бъде озеленен.

С втората смяна комисията по архитектура утвърди ремонти в проекта за Западна промишлена зона, признат от общинския съвет през 2017 година Извън първичния обсег остават 4 парцела, чиито притежатели са атакували създаването пред административния съд. Площта на терените не надвишава 1 % от територията на зоната и това няма да засегне уличната мрежа, която следва да бъде построена, посочи основният проектант.

По думите му останалите притежатели безплатно са отстъпили по 18 % от парцелите си за създаване на връзки, техническа инфраструктура и озеленяване. Проектът планува и построяването на локално платно, паралелно на ул. „ Девня ” за тежкотоварни коли и тирове. Общата повърхност на зоната надвишава 100 дка, в нея ще се построяват логистични бази и екологични, щадящи природата производства, добави арх. Бузев.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР