„Комисията, която класира фирмите, е помощен орган на възложителя и

...
„Комисията, която класира фирмите, е помощен орган на възложителя и
Коментари Харесай

Иван Таков: Осветлението в София е безобразно. Има улици без нито една светеща крушка

„ Комисията, която класира компаниите, е спомагателен орган на възложителя и няма право да променя критерии, както и няма право да трансформира параметри по офертите на участниците, в това число препоръчаните цени “, посочи Таков, който е взел участие в комисията по тази социална поръчка.

Той изясни, че в случай че възложителят реши може да приключи процедурата, само че комисията не може и посочи, че в тази процедура няма проблем с класирането на участниците, каквато е задачата на комисията.

„ Поръчката е главно за техническа поддръжка, след това за ремонтно-възстановителни работи и създаване на нови трасета. Основните средства, изразходвани през предходната година са за техническа поддръжка “, сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Таков акцентира, че комисията не борави с единични цени и не класира компаниите на тази база, а въз основа на сложна оценка от всичките цени, предоставени по другите индикатори.

„ Единичните цени в тази поръчка бяха над 190. Например за поддръжка на едно осветително тяло при едната компания цената е по-ниска, а при създаване на осветително тяло при същата тази компания е по-висока цената. Комисията няма пълномощия да каже „ доста Ви е висока тази цена, променете я “, тъй като това би било съществено нарушаване на Закона за публичните поръчки. Това право има възложителят “, безапелационен е финансистът.

Според Таков в самата процедура няма нарушавания и тя преди време е била проверявана от Вътрешен надзор на Столичната община. Също по този начин никой от участниците не е обжалвал.

„ Контролните органи би трябвало да създадат инспекция и да кажат кой споделя истината “, смята Иван Таков във връзка разногласието към тази социална поръчка.

„ Ако се види, че има каквито и да било нарушавания от страна на възложителя, заместник-кметът по превоза Кристиан Кръстев незабавно би трябвало да подаде оставка “, съобщи Иван Таков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР