Комисия от Министерството на правосъдието ще провери днес в Ловеч

...
Комисия от Министерството на правосъдието ще провери днес в Ловеч
Коментари Харесай

Комисия проверява обстоятелствата около отклонилия се в Ловеч затворник

Комисия от Министерството на правораздаването ще ревизира през днешния ден в Ловеч събитията към отклонилия се пандизчия . Това сподели пред депутатите в Народното събрание зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов , който даде информация по искане на групата на Българска социалистическа партия.
 

Проданов изясни, че към 10.30 ч. през вчерашния ден чиновник на компания, с която държавното дружество " Фонд затворно дело " има контракт за отдаване на труд, е уведомил управлението на пандиза в Ловеч, че един от работещите лишени от независимост се е отклонил от работния обект.
 
" Беше ни докладвано неотложно, до обяд беше образувана комисия на най-високо ниво, която през днешния ден е в Ловеч и ще извърши инспекция на събитията към този случай , уточни той. Проверката ще покаже какъв е съответният проблем . Вероятно се касае за неверна преценка на управлението на пандиза дали този човек да бъде пускан на работа на открит външен обект ", уточни Проданов.
 

 
 Избягалият в Ловеч пандизчия Борис Ангелов Иванов Министерство на вътрешните работи

Към през вчерашния ден в общежитията от открит вид в цялата страна е имало 1899 души лишени от независимост, разясни той. В рамките на вчерашния ден 802 от тях са били на работа на външни открити работни обекти, където по принцип няма защита, добави зам.-министърът.-->
 

Проданов съобщи, че от 2009 година насам има една устойчива наклонност за понижаване на отклонилите се пандизчии и те са под 10 души на година. Въпросът съгласно зам.-министъра обаче има и кардинално измерение.

" В нашата доктрина се отделя едно значимо място на превъзпитанието на лишените от независимост. За страдание измененията в икономическата обстановка не ни разрешават да организираме значима стопанска активност на територията на самите затвори. Работата на тези открити работни обекти е сериозна опция за полагане на труд от лишените от независимост. Ние на този стадий не бихме могли да се лишим от тази опция ", разяснява Проданов.
 
Трябва да си сложим въпроса какви места за отнемане от независимост подхождат на демократична България - да наблегнем на труда и превъзпитанието на лишените от независимост или да наблегнем на изолацията на тези хора , съобщи той. Това е значим публичен въпрос, който стои и на вашето внимание, обърна се Проданов към депутатите.
 


От Българска социалистическа партия възразиха против това, че в зала не са министрите на правораздаването и на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР