Комисия от експерти в областта на строителството, както и представители

...
Комисия от експерти в областта на строителството, както и представители
Коментари Харесай

Лоши новини за възрастното семейство от Враца, чиято къща беше съсипана от ураганния вятър

Комисия от специалисти в региона на строителството, както и представители от компаниите „ Опал-94 “ АД и „ Инекс Трейд “ ЕООД направиха проучване на потърпевшата, от ураганния вятър, къща на 84-годишните Вълка и Ангел Алексиеви. Заключението на строителите е, че при вероятно осъществяване на строително-ремонтни действия на покрива, има действителна заплаха да се унищожи цялата сграда, заради градивни промени. Експертите показват своите запаси за реализиране на ремонт на къщата, защото дървеният гредоред на таванското равнище е мощно злепоставен, написа " Конкурент ".

Служители от Община Враца са уведомили възрастното семейство за зародилите проблеми с техния парцел, като им е отправена и рекомендация да преустановят визитите си в потърпевшата къща.



Към момента Вълка и Ангел Алексиеви са настанени в обзаведено общинско жилище, което е оборудвано с нужните консумативи и уреди. Пострадалото семейство е получило подпомагане от Български червен кръст – Враца и е записано към Домашен обществен патронаж, като всеки ден им се дава топла храна на адрес. Анонимен донор от община Габрово – също е оказал финансова поддръжка на възрастните хора.

Преди седмица беше открита дарителска сметка за дарения, които да послужат за възобновяване на вредите от бурния вятър. Досега в банковата сметка са постъпили 150 лева от жители. Община Враца се пробва да откри контакт с околните на потърпевшите от ураганния вятър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР