Комисия към Сената на САЩ прокара двупартийно законодателство, което ще

...
Комисия към Сената на САЩ прокара двупартийно законодателство, което ще
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ пречи на Тръмп да изтегли страната от НАТО

Комисия към Сената на Съединени американски щати прокара двупартийно законодателство, което ще попречи на президента Доналд Тръмп да изтегли страната от НАТО, написа " Гардиън ".

Проектозаконът е признат от Комисията по външни работи към горната камара. Сега ще бъде гласуван в пленарна зала. Сенатор Тим Кейн, създател на проектозаконодателството, разяснява, че това е в отговор на опасения, че администрацията на Тръмп интензивно разисква евакуиране от НАТО.

" Известно ни е, че се води сериозен спор и съществено се разисква в Белия дом на най-високо равнище ", сподели той пред английския вестник.

Миналия месец някогашният консултант по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън предизвести, че в случай че Тръмп бъде избран отново през 2020 година, той ще се трансформира в " цялостен изолационист " и ще извади страната от Алианса.

Кейн чака предлагането му да бъде подкрепено в Камарата на представителите и да преодолее вероятно несъгласие на президента в Сената, където ще са нужни минимум 67 гласа.

Законопроектът има за цел да затвори пролуки в конституцията на Съединени американски щати. 2/3 поддръжка са нужни в Сената за одобрение на контракт, само че при овакантяване на контракт не е нужно. Законопроектът изисква от президента да потърси съвета и единодушието на Сената за евакуиране на Съединени американски щати от НАТО. Тръмп ще би трябвало да уведоми Конгреса, в случай че желае да приключи участието на Вашингтон. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР