Комисиите на Българската православна църква и Македонската православна църква са

...
Комисиите на Българската православна църква и Македонската православна църква са
Коментари Харесай

Комисии на българската и македонската църкви начертаха план за действие за изпълняване на решението на Светия Синод

Комисиите на Българската православна черква и Македонската православна черква са провели взаимно съвещание в София, оповестяват от пресслужбата на Светия Синод. Те начертаха дейности за осъществяване на решението на Светия Синод по македонския църковен въпрос.

От българската страна участваха старозагорският митрополит Киприан - ръководител на комисията, ловчанският митрополит Гавриил, пловдивският митроплит Николай, варненският и великопреславски Митрополит Йоан, неврокопският митрополит Серафим и врачанският митрополит Григорий. Те се срещнаха с комисия от Македонската православна черква в състав: персонално македонският архиепископ Стефан, преспанско-пелагонийският митрополит и админ австралийско-Новозеландски Петър, дебърско-кичевският митрополит и админ Австралийско-Сиднийски Тимотей, както и хераклейски свещеник Климент, секретар на комисията.

Преди месец Синодът реши, че ще „ ходатайства " пред останалите църкви за установяването на канонически статут на Македонската православна черква в случай, че тя признава Българската за своя църква-майка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР