Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня

...
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня
Коментари Харесай

Съветът на Европа се заинтересува как точно спираме мигранти на границата

Комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович разгласява писмото си до министър-председателя и вицепремиера по публичния ред и сигурността и министър на вътрешните работи на България . Tя показва угриженост по отношение на неотдавнашни известия в медиите по отношение на отблъсъци в България сухопътни граници. Това заяви Съветът на Европа в формалния си уебсайт.

Комисарят изиска информация по отношение на започнатите от българските управляващи следствия на изказвания за нелегално задържане и малтретиране на бежанци, търсещи леговище и мигранти, както и на обстановки, довели до гибелта или пострадването на някои от тези, които се пробват да преминат границата с България.

Позовавайки се на своята Препоръка за незабавни дейности за преустановяване на отблъскванията и нарушаванията на правата на индивида, които те водят, комисарят приканва българските управляващи да защитят правото на живот на търсещите леговище и мигрантите , да ги защитят от малтретиране и да подсигуряват, че са да не бъдат принудени да се връщат през границите без самостоятелна оценка на техните потребности от отбрана на човешките права.

Припомняме, че и измъчвани мигранти се появиха дни преди да бъде гласувано.
 Демерджиев отчаян от операцията на
Демерджиев отчаян от операцията на " Скай нюз "

Демерджиев упорства за европейска политика по какъв начин да се охраняват външните граници на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР