Комисар Мария Габриел ме информира, че днес тя ще се

...
Комисар Мария Габриел ме информира, че днес тя ще се
Коментари Харесай

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен с изявление за оставката на комисар Мария Габриел

Комисар Мария Габриел ме осведоми, че през днешния ден тя ще се яви пред президента на Република България, с цел да получи институционален мандат за съставяне на държавно управление. Поради това тя подаде оставка като член на колегиума на членовете на Комисията.

Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Приех оставката ѝ. Бих желала да благодаря на Мария Габриел за нейната работа като комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. В продължение на три години и половина в тази си роля тя способства доста за постигането на прогрес по целите на Комисията в тази област ", уточни ръководителят на Европейска комисия.

" Благодарна съм по-специално на комисар Габриел за отличното осъществяване на нашата водеща иновационна стратегия „ Хоризонт Европа “, за мощния подтик на нововъведенията и започващите предприятия посредством Европейския съвет по нововъведенията и за персоналния ѝ ангажимент за триумфа на Европейската година на младежта ", добави Урсула фон дер Лайен.

" Бих желала също по този начин да благодаря на комисар Габриел за нейния градивен и другарски принос към работата на Колегията на членовете на Комисията като цяло. Пожелавам на Мария Габриел всичко най-хубаво и съм уверена, че нейният европейски опит в този и в предходния колегиум на членовете на Комисията ще бъде потребен за България ", акцентира ръководителят на Европейска комисия.

" Считано от този миг, изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер и заместник-председателят Маргаритис Схинас поемат отговорност за ресора на комисар Габриел. Изпълнителният заместник-председател Вестегер ще дава отговор за нововъведенията и научните проучвания, а заместник-председателят Схинас ще дава отговор за образованието, културата и младежта ", добави още Урсула фон дер Лайен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР