Коментарите на членовете на семейството или на близките ни често

...
Коментарите на членовете на семейството или на близките ни често
Коментари Харесай

12 дейности, които обществото строго осъжда, въпреки че са полезни за ума и тялото

Коментарите на членовете на фамилията или на околните ни постоянно са утешителни думи за душата ни, които ни оказват помощ да се почувстваме малко по-щастливи. Но от време на време думите им могат да наранят. Възможно е те да не възприемат нещо, което вършим, по верния метод - даже в случай че това е изцяло здравословен и потребен табиет за нашето благоденствие. Идеите за това по какъв начин да вършим нещата се коренят в публичните правила и доста от тях нямат смисъл, само че все пак поносим отрицателните последици от това като одумване, директни или завоалирани мнения, заклеймяване на държанието ни.

Ето кои са 12-те действия, които обществото строго осъжда, макар че са потребни за мозъка и тялото.

1. Да отделяте време за себе си.

Желанието да си вземете няколко дни отпуска или да отмените проектите си, с цел да си останете у дома и да гледате филми на дивана с маска за лице да вземем за пример, е изцяло здравословно и обикновено нещо, което да извършите за себе си. Изследователите даже настояват, че прекарването на време със себе си ни оказва помощ да надникнем в себе си и да се опознаем по-добре, с цел да можем да работим върху това, което желаеме да променим, да се оправяме по-добре и осъзнато с възприятията си.

2. Да вършиме нещо сами, когато хората избират компания.

Излизането с другари и близки е освен занимателно, само че и потребно за здравето. Но не е наложително да отидете на кино, на ресторант или на разходка в музей в компанията на някой различен. Не е нужно да се страхувате да останете сами. Може да се наслаждавате на независимостта си, като в същото време подобрявате концентрацията си, поставяйки ползите си като приоритет, без значение от мнението на другите. Възможно е също по този начин да станете по-емпатични. Много хора избират не просто да изпият кафето си на мира сами, само че даже да пътуват по света сами, с цел да се насладят пълноценно на почивката си.

3. Да си говорите сами.

Както си седите и внезапно си казвате нещо на себе си. Внезапното мислене на глас не значи, че човек е вманиачен, макар че може да получим презрителни погледи, когато го вършим. Вербализирането на мислите ни значи да ги извадим от себе си, с цел да ги подредим. Нещо повече - съгласно специалистите това ни оказва помощ да размишляваме, да увеличим паметта си, да изясним концепциите си, с цел да си осигурим успокоение и да решаваме дилемите си по-бързо, да понижим възприятието за самотност и да направляваме дейностите си.

4. Да изчакате, преди да отговорите на известие.

В свят, който живее със скорост 1000 километра в час, в който връзката е мигновена, дългият интервал на отговор на известие - без значение дали става дума за виртуално, или персонално известие - постоянно провокира безпокойствие и неспокойствие у получателя. Но истината е, че това е изцяло основателно и е доста по-добре да отделите време и да премислите думите си (особено в случай че сте ядосани или би трябвало да извършите избор) и да дадете подобаващ отговор, в сравнение с да кажете някоя нелепост, за която след това да съжалявате.

5. Да си лягате прекомерно рано или да ставате прекомерно късно.

Вероятно всички сте чували намеци от рода на: „ Ама лягаш ли си към този момент? Пълен пенсионер! “ или: „ Ти ставаш в 11 ч.? Човек без работа! " Но истината е, че всички сме разнообразни. Всеки има своя лична рутина или проблеми, които го карат да заспива мъчно или да се нуждае от повече сън, и това не трябва да се слага под подозрение или да бъде обект на коментар или рецензия, още по-малко пък насмешка

6. Да умеете да казвате „ не “.

Отхвърлянето на предложение, което не ни харесва, може да провокира стеснение у другите и даже да ни накара да се усещаме отговорни. Но да споделяме „ не " е напълно в реда на нещата. Това  помага да повишим самочувствието си и да придобием по-добра самокритика.

7. Да подобрите или да измененията нещо в живота си.

Когато решим да създадем смяна в живота си или да променим навиците си, постоянно можем да получим отрицателна рецензия от другите, както и мнения като: „ Ти? Да, бе, да, несъмнено. " Но това, че ви съдят, няма нищо общо с вас, а по-скоро с неналичието на самочувствие у другия човек и с потребността му да съобщи своето предимство. Не позволявайте това да ви разколебае от решението ви.

8. Да се дистанцирате от токсични родственици.

Може би кръвта вода не става, само че в доста случаи членовете на фамилията могат да причинят повече дискомфорт, в сравнение с благополучие и чувство за успокоение и уют. Ако сте създали всичко допустимо, само че продължавате да се чувствате зле в компанията на избрани родственици, то сте изцяло в правото си да се съхраните душевен и да се дистанцирате от тези хора. Поставянето на граници е нещо доста потребно и здравословно. Така се заобикалят споровете и не се губи уважението посред ви.

9. Да грешите и да се проваляте.

Допускането на неточности е част от ученето и е безсмислено да ви подлагат на критика, когато сте позволили неточност по нехайство. Всъщност, правейки неточности, ние трупаме опит, който ще ни помогне да се усъвършенстваме в бъдеще, ще ни научи да бъдем по-смирени и ще ни направи по-самокритични.

10. Да питате колегата си дали желае деца още в самото начало на връзката.

Да, може би това е въпрос, с който не стартирате запознанство, само че е от толкоз огромно значение за бъдещето на една връзка, че е неотложно да се сложи на масата още първоначално. Това ще ви спести проблеми и разочарования в бъдеще, когато към този момент сте задълбочили връзките си. По-добре е значимите неща да са ви ясни през цялото време.

11. Да се грижите за дете, в случай че сте мъж.

Все още има доста хора, които имат вяра, че на дамите се пада отговорността да се грижат за децата или че те се оправят по-добре. Това обаче не всеки път е правилно. Има безотговорни майки, които не се грижат за децата си или ги изоставят, както има и доста виновни татковци, които съумяват да се грижат пълноценно а детето си. Самотните татковци в наши дни се усилват, по тази причина не трябва да се учудваме, в случай че те са единствените, които дават отговор за децата си.

12. Да ползвате слънцезащитно мляко, в случай че сте мъж.

Въпреки че може да наподобява необичайно, има мъже, които отхвърлят да употребяват слънцезащитен крем, тъй като го считат за нещо като грим. Един тип се срамят да се мажат с сходно нещо. Истината е, че този артикул е целесъобразно да се употребява от всички на възраст над 6 месеца, защото той освен защищава от слънчево изгаряне, само че и е единственото нещо, което ни защищава от рак на кожата, когато сме изложени на директна слънчева светлина.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР