Коментарът е от профила на автора във фейсбук.По инициатива на

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук.По инициатива на
Коментари Харесай

Статус на деня: Има ли сделка за конституцията в замяна на изсичането на горите

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук.

 По самодейност на Движение за права и свободи Народното събрание се забърза да разреши повече дърва за огрев за семействата По самодейност на Движение за права и свободи Народното събрание се забърза да разреши повече дърва за огрев за семействата

Днес Комисията по земеделие на българския парламент се готви да одобри на второ четене поправките в Закона за горите.

В петък в дневния ред на Народното събрание на Република България е включено и гласуването на второ четене на същия закон от Народното събрание.

Ако това се случи, ще бъде легализирано фрапантно увеличение на сечта в България.

Това ще е един от най-тежките удари против българските природа.

Той не инцидентно идва през днешния ден, тъй като цели изпреварване на европейско законодателство, с цел да сложи България в " заварено състояние ".

Освен всичко друго, в не малко региони на страната хората към момента живеят в 19-и век и дървата за огрев през зимата са средство за изнудване на български жители за политически цели.

 Дърва за локалните избори Дърва за локалните избори

Общинските избори в България са през октомври. Кампанията за тях към този момент стартира, само че най-активният й интервал ще е септември. Това комфортно съответствува с интервала, в който точно най-уязвимите обществено групи се запасяват с дърва за отопление през зимата и е към този момент известна скица за пазаруване на гласове.

Даже всичко това обаче дълготрайно не е значимо в подтекста на обстоятелството, че българският парламент се пробва да легализира физическото заличаване на най-голямата полезност, която страната ни има - впечатляващата, пленителна и дива БЪЛГАРСКА ПРИРОДА!

Даже не желая и да си помисля, че този закон може да е част от договорка за по този начин единомислещо препоръчаните промени в конституцията, които аз като български жител изцяло поддържам!

 " Живи, здрави, план ще има ": Парламентът отвори диалога за смяна в конституцията

Единственото нещо, което същински би ме зарадвало е опровержението на тези мои страхове.

Това, което имам вяра разграничава обединението зад настоящето българско държавно управление (което аз изцяло подкрепям) от тези, които бият колове за по 1 млн. лв. в планините (вместо да влагат парите за запазване на биоразнообразието), е, че същински се вълнува от опазването на българската природа.

А, и забравих да попитам къде е Зелената партия в България?

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР