Коментар на Любка Качакова, бивш зам.-министър на икономиката, ексдепутат от

...
Коментар на Любка Качакова, бивш зам.-министър на икономиката, ексдепутат от
Коментари Харесай

Любка Качакова: Поставили са защитата на личните данни над живота!

Коментар на Любка Качакова, някогашен зам.-министър на стопанската система, ексдепутат от Национална движение „Симеон Втори" и едно от знаковите лица на самодейността „ Българският Великден ”. Преди близо 20 години тя облече тениска с надпис „ Срам ни е от вас ” в символ на митинг против един от следващите кабинети, провалили се в стадия на така наречен „ либерален преход ”.

„ Не знаех, че лекарите нямат право да изпращат фотоси и друга документи на свои сътрудници за консултация без писменото единодушие на околните на болния. Надлежно заведено в деловодството на болничното заведение.

Има нещо доста недомислено.

Ако става въпрос за животоспасяваща консултация и е петък вечер или почивен ден?

Умолявам Комисията за отбрана на персоналните данни и Лекарския съюз да помислят над тази хипотеза- незабавна, животоспасяваща консултация.

Аз персонално се сблъсках с подобен проблем и съм ужасена от обстоятелството, че евробюрократите в Брюксел са сложили отбраната на персоналните данни над живота! Има нещо доста, доста ненормално. Направо цинично! Без опрощение!

PS. Ако аз бях шеф на болница, щях да давам на околните подготвен формуляр за единодушие при приемане. Но какво вършим, в случай че околните ги няма?

Мислете, Защитници на персоналните данни! ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР