Коментар на д-р Той е преподавател по политология в СУ,

...
Коментар на д-р Той е преподавател по политология в СУ,
Коментари Харесай

Д-р Първан Симеонов: Които мислят, че със задседание на коалицията, вдигането на ветото за Скопие се отдалечава, грешат

Коментар на доктор Той е учител по политология в СУ, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл " и част от екипа на института по социология " Иван Хаджийски ".

Малко прагматичен и неутрален политически коментар. Тези, които мислят, че със задседание на обединението, повдигането на ветото за Скопие се отдалечава, бъркат.

Ако в действителност се стигне до гласоподаване в пленарната зала (каквото се анонсира от месеци и през вчерашния ден май бе потвърдено), може елементарно да се окаже, че

повдигането на ветото към този момент не зависи от Политическа партия, а от.

Сега сметнете евентуалните гласове на Политическа партия, Демократична България и (117, в случай че не се лъжа) - които може да са против ветото - и ще видите, че може да се окаже задоволително няколко от просто да не идат на работа в този ден. Или пък напълно публично да гласоподават за смяна на българската позиция. Разбира се, има много незнайни, а и всичко това е догадка. Но е забавно да се наблюдава по какъв начин топката отива в полето на Борисов.

И Борисов ще би трябвало да взема решение кое е по-важно за него. Да възвърне облик пред западните сътрудници и да излезе дефинитивно от изолацията, откакто единствено преди два месеца бе в ареста. Или пък да се опита да остане на вълните на публичното мнение.

Междувременно, сигурно, ще бъде обявена някаква вест от вида на това, че Брюксел се ангажира с правата на българите в преговорния развой, да речем. И тогава може също да заприказва за зелена светлина за Македония.



Това би било облекчение и за дребните съдружни сътрудници, които официално ще са спазили съдружното съглашение, и за огромния сътрудник, който ще е споделил отговорността. А и на някои от дребните западните сътрудници също са им значими.

Само не съм сигурен по какъв начин би го приело публичното мнение. Възможно е още повече да презре цялата политическа каста. И може да прати " " на край за първото място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР